Bakker Hypotheken Beverwijk is al 20 jaar een begrip in de regio. Wij zetten onze ervaring in voor adviezen op maat. Geen situatie is hetzelfde en het vinden van de best passende oplossing is wat ons drijft.
Hans Schram is als erkend Hypotheek- en Financieeladviseur het gezicht van Bakker Hypotheken. Hans wordt in de dagelijkse werkzaamheden ondersteund door Stefan en heeft daarnaast sinds kort een nieuwe hypotheekadviseur (Meindert) in de zaak. 

Een hypotheek afsluiten is één van de grootste  financiële beslissingen in een mensenleven. Zo’n beslissing wilt u nemen op basis van de juiste informatie en passend bij uw situatie en wensen. Uw doelen en wensen gelden als de belangrijkste uitgangspunten in ons advies.

Een hypotheek is een complex financieel product. Het is dan ook ons doel om u zo goed mogelijk te informeren maar dan wel in begrijpelijke taal. We houden het simpel ook als het onderwerp moeilijk is.

Bij Bakker Hypotheken Beverwijk zeggen we wat we doen en doen we wat we zeggen. Communicatie is belangrijk bij het kiezen van een hypotheek.
Wij werken als intermediair met veel verschillende geldverstrekkers en iedere geldverstrekker doet dingen op zijn eigen manier. Wij helpen u graag met het soepel laten voorlopen van uw aanvraag.  

Bakker Hypotheken biedt verschillende vormen van advies op financieel gebied. Vanzelfsprekend is hypotheekadvies onze voornaamste tak van sport. Daarnaast adviseren wij u graag over bijvoorbeeld een overlijdensrisico- en lijfrenteverzekering.

Wat zijn de typische werkzaamheden van een adviseur en waar u betaalt u dan voor? Dit zijn vragen die wij regelmatig krijgen en waar wij graag meer informatie geven. Persoonlijk advies betekent voor ons met kennis van uw situatie en wat er in de markt te koop is. Wij besteden dan ook veel tijd aan het inventariseren van uw situatie en de behorende wensen. Gezamenlijk komen wij dan tot een advies dat bij u past. Dan start de volgende fase die veelal achter de schermen plaatsvindt. Contact met geldverstrekkers, notarissen, werkgevers, makelaars, taxateurs en natuurlijk met u om de aanschaf en financiering in goede banen te leiden. Iedere situatie is uniek en met onafhankelijk advies van Bakker Hypotheken doet u de beste deal bij uw situatie.

Onderstaand een omschrijving van onze dienstverlening en de daarbij horende kosten voor 2021.

Hypotheekadvies:

Startershypotheek                                                                                                                                      € 2395

We spreken van starters als er in de huidige situatie geen koopwoning is en er een woning wordt aangekocht.

* Deze kosten zijn aftrekbaar in de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Overwaarde- en seniorenhypotheek                                                                                                         € 1995

Heeft u minder hypotheek dan de waarde van de woning en wilt u (een gedeelte van) dit deel van uw vermogen op uw bankrekening om uit te kunnen geven aan uw wensen dan kan dit met een overwaarde- of seniorenhypotheek.

* Deze kosten zijn aftrekbaar in de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Volgende hypotheek                                                                                                                                   € 2495

We spreken van een volgende hypotheek als er in de huidige situatie een koopwoning is die verkocht wordt en er een vervolgens een woning wordt aangekocht.

* Deze kosten aftrekbaar in de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Oversluiten naar een andere geldverstrekker                                                                                          € 2495

De stand van de rente kan het interessant maken om de hele hypotheek om te zetten naar een andere geldverstrekker. Er wordt dan een boeterente gerekend vanuit de oude geldverstrekker, de lagere rente en dus maandlasten van het oversluiten kunnen leiden tot een interessante omzetting.

* Deze kosten en ook de boeterente zijn aftrekbaar in de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Ondernemershypotheek                                                                                                                             € 2795

Als u of uw partner onderneemt dan is de aanvraag van een hypotheek complexer dan een loondienstverband. Geldverstrekkers willen meer onderbouwing over het inkomen en de winst. De extra tijd in dergelijke trajecten leidt tot een aangepast adviestarief.

* Deze kosten zijn aftrekbaar in de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

Scheiden en/of ontbinden geregistreerd partnerschap / samenlevingscontract                                  € 2795

Als uw partner en u besluiten de relatie te verbreken en de woning op naam van één van twee te zetten dan is hypotheekadvies op maat waardevol. Vanwege de complexiteit van een dergelijke omzetting en de extra tijd die daarbij komt kijken geldt een aangepast adviestarief.

* Deze kosten zijn aftrekbaar in de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

 Afsluiten verzekeringen                                                                                                                            €    395

Denkt u aan het afdekken van bepaalde risico’s, bijvoorbeeld in het geval van overlijden dan helpen wij u graag met het afsluiten van de juiste verzekering. Per afgesloten verzekering betaalt u hiervoor de adviesvergoeding. Bij het afsluiten van meerdere verzekeringen kan sprake zijn staffelkorting.  

 Ondersteuning rentemiddeling                                                                                                                €    395

Is uw hypotheekrente beduidend hoger dan de huidige rente dan biedt uw geldverstrekker misschien de mogelijkheid tot rentemiddeling. De bank berekent een (boete)vergoeding die verrekent wordt in het nieuwe rentepercentage. Hierbij kan een mooi voordeel in de maandlasten gerealiseerd worden.

* Deze kosten zijn aftrekbaar in de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

 Bankgarantie                                                                                                                                              €    395

Heeft u een bankgarantie nodig bij het afsluiten van de financiering van uw woning dan kunnen wij dit voor u regelen. U betaalt éénmalig een vergoeding voor de werkzaamheden.

* Deze kosten zijn aftrekbaar in de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting.

 

 

* Aftrekbare kosten in de aangifte inkomstenbelasting

Kosten die te maken hebben met advies over de financiering van uw woning zijn veelal aftrekbaar in de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. In de praktijk betekent dit dat u geen belasting betaalt over een deel van uw inkomen. Uw voordeel is, afhankelijk van uw inkomen, 37,05 % tot 49,50 % van de advieskosten.

Via deze link naar de belastingdienst vindt u meer informatie over de aftrekbaarheid van kosten.

 

Wetgeving omtrent vergoedingen aan adviseur

Sinds 2013 geldt er een provisieverbod in onze sector. Hierdoor wordt er alleen nog gewerkt met een transparante prijs rechtstreeks aan de consument. U kunt er dus vanuit gaan wij alleen door u betaald worden en niet door de aanbieders van de financiële producten die wij adviseren.

 

Bakker Advies Team

Bij Bakker doen wij meer dan woningfinancieringen. Heeft u bijvoorbeeld een aan- of verkoopmakelaar nodig dan kunt u terecht bij Bakker Makelaardij. Een boekhouder voor de administratie van uw onderneming nodig, Bakker Administratie staat voor u klaar. Voor verzekeringen kunt u terecht bij onze partners Geijssel & Kroon. Diverse soorten dienstverleners allemaal onder één dak, wel zo makkelijk. Meer weten? Kom eens langs voor een bak koffie en een goed gesprek op ons kantoor te Beverwijk. 

Via onze contactpagina vind u meerdere opties om contact met ons op te nemen.
Wij helpen u met plezier verder!

Het afsluiten van een hypotheek moet een weloverwogen beslissing zijn. U moet alle rechten en plichten weten en begrijpen, want een hypotheek bepaalt misschien wel voor dertig jaar uw woonlasten. Laat u goed begeleiden om te zorgen voor de juiste keuzes.

Een hypotheek is een complex product die goed moet worden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Kiezen voor de best passende hypotheekvorm kan u een flinke besparing op uw maandlasten geven. Toch moet er niet alleen gekeken worden naar de maandlasten. De hypotheek moet goed passen in uw financieel plaatje. Er moet dus naast de maandlasten ook gekeken worden naar de toekomstplannen, naar de gevolgen van overlijden of arbeidsongeschiktheid en eventueel naar de betaalbaarheid van de woonlasten na pensionering.

Welke hypotheekvormen kunt u tussen kiezen?

Tot 2013 waren er tientallen verschillende hypotheekvormen en mengvormen mogelijk. De in het verleden afgesloten hypotheekvormen worden gerespecteerd, maar tegenwoordig zijn er nog maar twee hypotheekvormen die recht geven op hypotheekrenteaftrek. Namelijk de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. In beide hypotheekvormen volgt een volledige aflossing van de hypotheek op de einddatum. 

In de lineaire hypotheek wordt er maandelijks een gelijk bedrag aan aflossing verricht. De maandlasten bestaan uit de vaste aflossing plus de hypotheekrente berekend over de nog openstaande schuld. 

In de annuïteitenhypotheek wordt er een vaste maandlast afgesproken. De verschuldigde hypotheekrente wordt eerst van de betaling afgetrokken en de rest van de maandelijkse betaling wordt gebruikt om af te lossen op de hypotheekschuld.

Graag kijken wij samen met u welke hypotheekvorm het beste bij u past. Heeft u al een hypotheek? Maak een afspraak om te kijken naar mogelijkheden om te besparen.

Nationale Hypotheek Garantie

Bij het kopen van een huis heeft het kiezen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in de hypotheek meerdere voordelen. Ten eerste krijgt u van de hypotheekbank een korting op de rente. Het tweede voordeel is nog veel belangrijker, het is namelijk een vangnet voor het geval u niet meer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen.

Banken geven een korting op hypotheken met NHG omdat ze bij deze hypotheken een kleiner risico lopen. In het geval de huiseigenaar niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of echtscheiding, kan er onder voorwaarden een kwijtschelding volgen van de restschulden na verkoop.

Wat zijn de voorwaarden voor een hypotheek met NHG?

NHG wordt maximaal verstrekt over een hypotheekschuld van € 245.000. Dit bedrag is inclusief meegefinancierde kosten voor het kopen van het huis. De hypotheek moet te verstrekken zijn conform de acceptatievoorwaarden van NHG. Er moet een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten voor de hypotheek boven de 80 procent van de marktwaarde. In veel gevallen zal de bank strengere normen hanteren.

Wat zijn de kosten van NHG?

Eenmalig moet er een vergoeding worden betaald. De kosten bedragen 1 procent van de totale hypotheekschuld. Gezien de voordelen van NHG kan dit zeker uit.

Wij zorgen voor het aanvragen van de NHG. Ook bij het oversluiten van uw hypotheek is het mogelijk om te kiezen voor NHG. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Een lening afsluiten

Er zitten grote verschillen in de kosten en voorwaarden van leningen. Kiezen voor de lening bij uw huisbank is meestal niet de slimste oplossing. Alleen al door de grote verschillen en de impact van een lening op uw maandelijkse vaste lasten zijn leningen adviesproducten.

Hoeveel kan ik lenen? Wat zijn vervolgens de maandlasten? Door het afsluiten van een lening gaat u een verplichting aan waar jarenlang hoge maandlasten uit voortvloeien. Door kritisch te zijn bij het afsluiten van een lening valt er veel geld te besparen.

Doorlopend krediet of een persoonlijke lening?

Dit zijn de standaard twee leenvormen waar u tussen kunt kiezen. Deze leningen worden voor verschillende doelen afgesloten en hebben ook verschillende voorwaarden en terugbetalingsregelingen.

Bij een doorlopend krediet wordt er een maximumbedrag afgesproken. Tot dit bedrag kan er geld worden opgenomen uit de lening. De maandlasten worden vastgesteld door een percentage te nemen van het maximale bedrag wat opgenomen mag worden. Van de maandelijkse betaling worden eerst de rentelasten afgetrokken en de rest wordt gebruikt voor de aflossing. Na een gedeeltelijke aflossing kan weer tot het plafondbedrag worden opgenomen. Deze leenvorm wordt vaak gebruikt om tekorten op de betaalrekening aan te vullen en om leenbedragen te bundelen in één schuld.

Een persoonlijke lening kent een vaste einddatum variërend van een paar maanden tot maximaal tien jaar. Tijdens de looptijd kan er niet opnieuw een bedrag uit de lening worden opgenomen. Deze leenvorm wordt vaak gebruikt voor het financieren van een auto of van een verbouwing van de eigen woning. Gemiddeld zal deze leenvorm duurder zijn dan een doorlopend krediet.