Een tweede auto biedt gemak en comfort, maar het verzekeren kan erg duur zijn. Gelukkig zijn er manieren om de kosten te drukken.

Bij het verzekeren van een auto is de hoogte van de premie sterk afhankelijk van het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Ook met veel schadevrije jaren begin je met een tweede te verzekeren auto nog steeds op nul schadevrije jaren. De opgebouwde jaren zitten namelijk vast in de verzekering van de eerste auto. Toch zijn er manieren om de premie voor de tweede autoverzekering te drukken.

Heb je nog schadevrije jaren beschikbaar?

Heb je misschien in de afgelopen jaren ook al een tweede auto op naam gehad? Of heeft jouw partner een auto op naam gehad? Misschien zijn er nog wel schadevrije jaren beschikbaar die nu niet in gebruik zijn. Dat kan de verzekeraar voor jou nakijken. Helaas zijn deze jaren die momenteel niet gebruikt worden maar tijdelijk geldig. Een geldigheidsduur van twee tot drie jaren is tegenwoordig gebruikelijk.

Maak gebruik van de tweede autoregeling

Sommige verzekeraars bieden een zogenaamde tweede autoregeling aan. Dat wil zeggen dat de verzekeraar voor de tweede auto dezelfde korting aanhoudt als voor de eerste autoverzekering. Heb je bijvoorbeeld recht op 75 procent korting in de autoverzekering voor de eerste auto, dan krijg je deze korting ook voor de tweede auto. Biedt jouw huidige autoverzekeraar de tweede autoregeling niet aan? Wij kunnen de autoverzekering vaak wel oversluiten naar een verzekeraar die de regeling wel aanbiedt. De korting kan dermate groot zijn dat overstappen zeker lonend is.

Wat zijn de gevolgen bij schade met de tweede auto?

De korting in de autoverzekering van de tweede auto wordt overgenomen, maar de verzekeringen blijven verder niet aan elkaar gekoppeld. Dus bij schade met de eerste of de tweede auto heeft de schade geen invloed op de korting in de andere autoverzekering. Met de tweede autoregeling zet je de opgebouwde schadevrije jaren in de eerste autoverzekering dus niet op het spel.

Je krijgt geen schadevrije jaren cadeau!

Met de tweede autoregeling krijg je een korting cadeau, maar geen schadevrije jaren. Bij het beëindigen van de verzekering vervalt de extra korting en krijg je van de verzekeraar een opgave van de gedurende de looptijd van de autoverzekering werkelijk opgebouwde schadevrije jaren.

Bespaar liever niet door genoegen te nemen met een beperkte dekking.

Je kunt ook kiezen voor een autoverzekering met een beperkte dekking om geld te besparen, maar dat is niet de juiste manier. Bij schade wil je namelijk wel een vergoeding om de schade te herstellen. Met een goed advies vind je de autoverzekering die past bij jou en bij de auto.